31.05.11

har varit på språkkursen nyss,nu är jag hemma och äter, planerar att jogga i eftermiddag om det inte fortsätter att regna. Inget trevligt väder idag, helgen ska bli lovande. finns inte så mycket roligt att säga idag, bara massor av måsten. Imorgon tar jag redan helg...

30.05.11

Idag ska jag skriva in mig här så att jag kan öppna bankkonto osv. jag blir nästan en medborgare, åtminstone tillfälligt. har nyligen fått reda på att jag är ledig fr. o.m onsdag till söndag för att familjen åker bort och det är tydligen röd dag här i holland. hade absolut ingen aning, vad ska jag nu hitta på? Jag har två dagar att komma på något, en aning kort eftersom jag skulle vilja kanske besöka en annan stad i holland eller i grannländerna.

29.05.11 - Utrecht

Jag hade totalt glömt bort att jag skulle följa med familjen till en liten stad utanför Amsterdam i eftermiddags så mina planer blev ändrade. Vi åkte och hälsade på några vänner till familjen och åt god plock mat, om ni bara visste hur gott det var och hur frestad man blev. Massa holländska ostar,bröd,röror, sallader, allt. Tyvvärr var sällskapet inte lika roligt eftersom de bara pratade på holländska. Guess thats the way it is när man är utomlands. Sen var vi på nån slags festival där de hade massa musik, men mest saker för små barn. Det var kul i alla fall att se stan. Imorgon är de ny arbetsvecka, hoppas barnen är lite gladare den här veckan, de var lite trötta och griniga i slutet på förra veckan, men de berodde nog på att föräldrarna kom hem runt tio-elva tiden alla kvällar.

29.05.11 - totally insane

Min helg har varit helt crazy, jag vet inte var jag ska börja. Och igår var jag så jävla bakis så ni anar inte, men man kan ju inte tacka nej när det är 10 shots för 1 euro haha...I fredags gick vi imellan några barer på leidseplein och drack, till skillnad från i sverige så får man aldrig höra att man är för full eller någon annan jävla anledning till att man inte kommer in, leg är de inte ens på tal om. Det är paradiset här. och billigt som fan. och inget inträde på de flesta klubbarna. sen fortsatte vi till rembrandtplein där de flesta klubbarna ligger och det var så jävla kul, det var sånt drag. Jag vet inte ens hur jag kom hem. Idag ska jag göra mina läxor, städa och jogga. Spar söndagarna för det...


26.05.11 - I AMsterdam



lång dag, dags att sova. Tänker på er.


26.05.11

igår var jag helt slut men idag känner jag mig piggare. idag har jag lite ärenden att uträtta, jag ska gå till cykelverkstaden med min cykel eftersom jag fick punka i tisdags.... Sedan till kemtvätten och sen handla lite på affären men de kan jag göra sen, Karlee (tjejen från australien) kommer snart hit, hon behövde något till läxorna till språkkursen och sen ska vi nog in mot stan. igår hann jag med lite shopping! från bershka, I love it! samt ett par jätte söta ballerinor. även lite jorrdgubbsduschkräm så jag kan dofta jordgubbsrumpa! How about that?!

25.05.11

Solen skiner och jag är så glad, inte för nåt speciellt utan bara för det haha. Nu är jag off till kl 12.30 då barnen ska hämtas och skjutsas hit och dit. Idag är det också lön så jag tänkte möta upp en annan au pair från sverige och fika lite, eventuellt kanske också shoppa lite...kanske en sväng förbi thomas sabo hihi!! Ni får ha det så bra mina kära vänner, loooove you!

23.05.11

Jag hade en super dag idag, incase you are wondering, i know you do! Solen sken och det var sommar väder, spenderade dagen med en svensk au pair vid namn emma. Vi lunchade på en riktigt mysig lunch terass mitt i stan, kollade red light(de finns även ett blue light som består av transor..) det var verkligen en märklig syn att se tjejer stå och gnida sig mot fönstrerna i minimala binkinis gammal som ung, fet som smal. hur som helst så rör det sig väldigt mycket turister i de kvarteren och de är verkligen inget speciellt för holländarna. Sen på eftermiddagen tog vi en sightseeing genom amsterdams kanaler, kan säga såhär, det finns väldigt mycket japaner i turistattraktionerna, gud vad jag hatar dem, de går i stora grupper med kameror på magen och ser dumma ut. hur som helst imorgon är min språkkurs så nu ska jag nog tvinga mig själv i säng fast jag inte är det minst trött.

i miss you


22.05.11

Det känns verkligen som att det är söndag idag. En dag då man inte gör något speciellt roligt utan snarare uträttar ärenden och får saker gjort. som mina språkläxor t.ex . Jag hoppas att ni där hemma har fått mina vykort. Imorgon ska jag träffa en svensk au pair (hallelujah) ska bli skönt att få prata lite svenska!! Nuförtiden är de bara engelska och lite holländska och jag har till och med börjat tänka på engelska...om ni undrar varför jag inte ringer så ofta så är det för att de kostar mig 6kr i minuten, vilket blir en hel del om man ska ringa till alla, men jag vill gärna skypa med er!!

21.05.11 - freak out

lonely im mr lonely i have nooobody im on my owwwn ohhh im sooo lonely haha! för tillfället har jag ingenting annat för mig än att go crazy på facebook och bomba mina vänner med kärleksfulla inlägg. vid sånna här tillfällen saknar jag dem som mest. hur många jag än kommer träffa här så kommer verkligen inget att kunna bli lika kul som med dem. Hade kunnat åka till en liten stad utanför amsterdam idag med en annan au pair men jag kände inte för det, inte efter senast. dessutom hade jag fått åka hem själv hur de nu skulle ha gått, jag vet knappt var tågstationen vid mitt hus är.

21.05.11 - strange things happens in Amsterdam

Igår tog jag några glas vin med en annan au pair från sydafrika som jag tidigare berättat om. hon hade lovat en annan au pair som hon aldrig hade träffat att hon kunde hänga på som tagit kontakt med henne via hennes au pair förmedling. så där satt vi och väntade på nån som vi absolut inte hade någon som helst aning om hur hon såg ut,ålder eller nationalitet. när hon väl kom höll jag på att dö. hon var från öst europa, pratade dålig engelska ungefär som att hon var täppt i näsan, hade krokig näsa, påsar och rynkor under ögonen, utsvängda jeans, förkort kavaj och en jätte liten handväska samt polotröja. Jag vet inte ens om ni kan föreställa er vad jag såg. egentligen gillar jag inte att döma folk sådär men asså det var katastrof. Så både jag och louise kände att vi måste ta oss därifrån, vi lyckades snirkla oss ur situationen och rädda oss själva. jag  var tvungen att ge den där tjejen mitt nr också när louise var tvungen att gå på toa, och hon insisterade på att prov ringa mig så att de var rätt nr. så om jag inte svarar i min telefon på ett tag så vet ni att jag är skit rädd att hon ska ringa mig haha. Det var en väldigt märklig kväll. Louise och jag cyklade vidare in mer mot stan och tog några glas till, men tiden verkligen flög iväg och jag började känna mig trött, fruktansvärt hungrig och otaggad, kanske en aning obekväm också. Jag kunde inte riktigt slappna av som med alla där hemma i sverige. så jag började cykla hem vid två tiden. tog ungefär en halvtimme, och jag tycker verkligen inte om att cykla igenom parken hem på natten men det är den enda vägen jag kan hem och den snabbaste. Ibland sitter det folk i buskarna och röker på och det är helt knäpptyst i hela parken. Väl framme utanför mitt hus låser jag min cykel och då ser jag en bil som stannar precis vid cykelstället där jag parkerar min cykel, föraren iaktar mig och jag skyndar mig in och låser dörren, det är tänt i hallen för de brukar lämna lyset på när jag kommer hem sent. På våran ytterdörr finns ett smalt långt fönster, det är en ganska gammal dörr. I  det fönstret ser jag hur bilen långsamt kör fram till dörren och tittar in, han står där säkert en två minuter sen åker han, trodde jag i alla fall, sen bakar han långsamt tillbaka och tittar in igen och sen åker han.

19.05.11

inget speciellt att skriva egentligen idag. helt vanlig dag. har pluggat mina läxor från språkkursen. joggat lite osv. Imorgon är de fredag!!! då ska jag ta några stänkare med andra au pairer. lite som en afterwork kanske..inga speciella planer för resten av helgen än. nästa vecka har jag massor att göra, många au pairer verkar åka bort till andra städer över helgen, flera av dem jag träffat ska åka till olika städer vilket säkert är smidigt och bra när amsterdam ligger så mycket närmare allt än stockholm. jag längtar efter en ny telefon, men allt pappersarbete hos myndigheterna här går inte precis fort. imorgon ska jag upp tidigt så det är sovdags.

18.05.11 - coffe time

Nu är barnen på skolan. Det är en mulen men ändå halv varm dag idag, mot helgen blir det fint igen. Jag har precis piffat till mig och ska ge mig av mot Leidseplein där jag ska träffa en annan au pair för en fika.. Hon kommer ifrån Sydafrika men är blekare än mig haha. Det ska bli spännande. Hennes namn är inte heller afrikanskt, man skulle kunna tro att hon var från Spanien eller Italien. Idag blir en lång dag med barnen också för de ska hämtas 12.30. Onsdagar är kort skoldag.

17.05.11 - Ik spreek nederlandse

har precis varit inne i stan på min språkkurs. TRE TIMMAR lång. Men det var kul, jag träffade en annan au pair där, vilket var väldigt lustigt, för vi hade bestämt via en aupair grupp att vi skulle träffas i veckan men så stötte vi på varandra där. Det hade vi ingen aning om att vi skulle, hon kommer ifrån Australien och ibland har hon så mycket dialekt att man måste tänka efter vad hon egentligen sa haha. Träffade också en annan au pair imorse på barnens skola från Chicago, och jag som trodde jag var heeelt ensam här haha. om ett tag ska jag hämta barnen från fritids och då blir det bad dags, Idag kommer Lucy (mamman) hem lite tidigare från jobbet. Igår jobbade båda sent. Om jag hinner ska jag försöka springa lite i parken. ciao.

kväll

Nu sover småttingarna och snart kommer föräldrarna hem. Idag var faktiskt första gången jag tyckte det var kallt här. Men de slutade tillslut att regna och jag tog mig till Anne franks museeum. Det blev en del köande och jag kände mig som ett offer som gick själv. Men så är de ju i början tills man börjar bygga upp sitt liv. Har kommit i kontakt med en del au pairer runt om i amsterdam via en facebook grupp, lyckades hitta några svenskar haha. så nu har jag massa fika på g med massa olika au pairer från olika länder under veckan och nästa ser det ut som. Plötsligt känns det lite lättare, som att man inte är helt ensam.  Saknar min Wilma på natten, det är så kallt om fötterna när hon inte sover där. Nu börjar jag bli nervös för språkkursen imorgon, jag måste hitta dit själv och den är tre timmar lång..vad gör man i tre timmar liksom? ovanligt lång lektion.



Ingången till Familjen Franks gömställe där de gömde sig i två år utan gå ut.

16.05.11

ja ni..eftersom ni så gärna vill veta hur det går för mig så ska jag börja skriva igen..

Idag är det dag nr 8 och det var första gången jag lämnade barnen på skolan. Förra veckan hade de lov och då hade vi ganska mycket tid tillsammans. Vi hade även tur med vädret, men idag regnar de som in i helvete. Jag fick byta om till torra kläder när jag kom hem. Och då hade jag ändå paraply..

Nu när jag har varit här i lite mer än en vecka så börjar det känns lite ensamt, eftersom jag inte har några vänner än och de gör att man saknar alla där hemma lite mer. Dock saknar jag inte Sverige. I helgen ska jag troligtvis träffa en annan au pair från Irland, det ser jag verkligen fram emot. Imorgon börjar också min språkkurs, det är en gång i veckan jag ska gå, varje lektion är nästan tre timmar lång! tyckte att det räckte såhär i början. min värdfamilj tyckte att jag skulle gå den mer intensiva kursen men jag tror de kan bli för mycket i början och grammartiken kanske är jätte svår och inte så lätt att mata in bara sådär. Det känns lite pirrigt, man vet liksom inte vilka man kommer träffa.

Såg att Sverige kom trea i Eurovision i lördags också, yey bra jobbat lilla sverige! det var verkligen längesen. synd att de där fula azerbajzan bla bla bla paret vann, de var inga speciella egentligen och de har nog inte ens råd att hålla tävlingen nästa år. Tror inget annat land tar tävlingen på sånt allvar som vi i Sverige gör. Här bryr de sig typ inte.

Jag ska försöka komma iväg så snart det slutat spö regna och gå på museeum idag, slutar det inte att regna får jag väl försöka mig på lokal trafiken vilket jag helst inte känner för eftersom de finns två miljoner olika spårvagns linjer. allt blir så mycket enklare med cykeln.

Jag kommer inte att kunna lägga upp bilder än eftersom jag glömde sladden till kameran hemma och jag har inte kunnat köpa en iphone än för att jag måste öppna ett bankkonto först och bli inskriven av myndigheterna på min adress. Det är mycket sånna saker som inte är klara än.

RSS 2.0