jag säger redan gott nytt år

sista arbetsdagen för 2009 avklarad. Imorgon är det skumpa, fina kläder, vänner och party!

today

idag har jag klippt min morfars sambo. fick 500 spänn i dricks. sånna kunder gillar jag, det är alltid kul när man får dricks eller får någon uppskattning. jag kommer i framtiden att ta mer betalt för mina behandlingar, eftersom jag snart är färdig utbildad. jag vill inte bli utnyttjad längre, det spelar ingen roll om kunden är min mamma eller min granne, jag jobbar inte gratis.

det var trevligt att träffa alla på salongen igen och speciellt alexandra. Hon är så go. Vi gick och shoppade en stund på kvällen och jag hittade två fynd :)



värmespolar från vidal sassoon 699:- kr.
den bästa uppfinningen någonsin!



cool tröja från MQ 399:- kr.
liknar en annan tröja jag har fast den här har mer kedjor och är i annat material.


Linns nyårslöften

  1. klara gesällbrevet och plugga som fan!!
  2. åka iväg på semester, var som helst förutom sverige så är jag nöjd.
  3. använda mitt gymkort mera....
  4. skaffa ett vettigare jobb än mcdonalds!
  5. skaffa mig en oduglig soffpotatis till man kanske?

i dont feel like dancing

jaha, så var datorn död..någon bad mig beskriva min jul..jag kan kortfattat säga att den brukar vara i stil med "tomten är far till alla barnen". i dont give a fuck. jag är glad att julen är över och att jag överlevt den. imorgon ska jag på mellandagsrean..



snart börjar ett nytt år, vad blir erat nyårslöfte i år?


bad news

min dator har kraschat av ett virus...

say no more



Emma behövde ett foto till sitt moppekörkort..detta är lite av resultatet av lite lek i en fotoautomat i gullmarsplan.


Vad gör man när man väntar på tvärbanan?


Svar :



man gör flätor på syrran.


22 december



Andreas har byggt en snölykta på ballen.



Idag har jag varit på salongen och klippt Viktor. En gammal arbetskompis från donken. Jag fick två biljetter till hans skiva och blev bjuden på sushi som betalning. nu ser jag på "svenska hollywood fruar", min favorit är maria montezzari, för hon pratar som en efterbliven kamel.


min gris


äckliga jul

jag är hemma efter ännu en dålig dag på jobbet..fråga mig inte ens hur det var, jag hatar julhandeln, folk är hemska och otrevliga och det är extra mycket att göra. jag är allergisk mot mcdonalds och människor när det har att göra med shoppande jultokiga människor. var har det mysiga med julen tagit vägen? Nu förtiden tänker alla bara på att köpa julklappar. Jag förstår inte vad att få presenter har med julen att göra? julen har gått överstyr, jag spyr på den.

Vóila!



Mina Kiwi och lime smoothiesar! Motbjudande enligt min bror och god enligt min syster...jag som har ansträngt mig och handlat och hackat :O

men för er som tycker att det ser gott ut, här har ni det hemliga receptet:

4  Glas:

2 lime
4 kiwi
3dl mjölk
400g vaniljglass
2msk socker
1 kesella lime och jordgubb

Mixa allt i en mixer och häll upp i glas. dekorera med lime strimlor och kiwi skivor.


syster yster dag



idag har jag spenderat hela dagen med min lillsyrra. jag ville gå och se "Avatar" på bio men hon ville hellre shoppa så hon fick som hon ville. som hon alltid får.



Jag fyndade ett par coola leggings på MQ för 199:- samt en bok med massa recept på smoothies från åhlens för 79:- kr. jag började bläddra i den i affären och kunde inte motstå.



Bara boken ser ju god ut..



Den här ska vi göra ikväll, kiwi och lime smoothie! Mumma! Lägger upp bilder senare!


lördag kväll



"vem kan stoppa mig när jag bara rullar fram?" :D



en galen sushikvinna



cheers!


i allt dåligt finns det också någoting bra

Snart måste jag gå upp för att jobba..Jag vill verkligen inte, jag har redan ont i magen. Och imorgon ska det tydligen bli -18 grader kallt...mumma vad mysigt. Imorgon ska jag prata med min chef också, jag måste gå ner i arbetstid. Jag hoppas att det går bra. Imorgon kväll ska jag, ida och emma fira att vi alla ska få göra gesällen tillsammans!

Gesällbrev, projektarbete, jobb, hund, praktik, skola, vänner, träning, tvättstuga, städa rummet, familjen, krav och måsten från alla håll. Ibland vet jag inte hur jag får ihop det när jag tänker på det. Nu ska jag inte tänka mer på det utan sova. Godnatt !

fredagar är bäst



så var den sista skoldagen avklarad för 2009. Jag har fortfarande inte kommit ut ur mitt koma tillstånd efter att jag fick reda på att jag ska få göra gesällen. Det kom verkligen som en läglig överraskning. Den 15-16 Maj gör jag mina yrkesprov. Det var den bästa julklappen jag någonsin fått. Tack gode gud, ibland finns du.


en vit jul



snöstorm i hammarbysjöstad. all snö kommer mot mig och jag blir en snögubbe inom några sekunder!



våran balkong är igen snöad.



utanför fönstret..mina tankat går till stackars Ida som sitter fast i snön mitt i skogen utan möjlighet att ta sig ut. May God be with you.


Kort afton



idag hade vi prov i kort afton (kort festfrisyr) den till höger har jag gjort och den till vänster emma. Jag fick MVG och känner mig jätte nöjd eftersom uppsättningar och läggningar inte är min starka sida.


JAG HAR BLIVIT ANTAGEN TILL GESÄLLEN!!!

jag är så glad, jag är antagen till gesällbrevet! jag håller på att spricka av nervositet och det är fem månader kvar!!

Mobergs



för några veckor sen fyllde emma myndigt och jag glömde lägga upp bilder eftersom min blogg var död, för gott trodde jag, men så hittade jag bilderna och tänkte visa er. Här är vi på Mobergs, Norrtäljes enda och bästa uteställe..



Emma visar hur man gör det.




Linn pysslar



jag håller på och fixar och trixar med mitt gamla CV och uppdaterar det lite. jag ska nämligen på arbetsintervju imorgon på Konsum några hundra meter ifrån där jag bor. Kan vara skönt att slippa Donken.


Lilly time!



wannabe ryssen emma!!ARGHH!



Det är såhär man handskas med oxtokiga ryssar!!


sen...

jag är sen, jag hittar nämligen inte mitt busskort. Jag måste ha tappat det någonstans :( Idag har vi egen hårvård och avslutningsfika med lillian. lägger upp lite bilder senare!

styling






en del brukar ibland kommentera och fråga hur jag stylar mitt hår. själv tycker jag inte att det är så komplicerat eftersom jag är van vid det. på den här gamla bilden som jag har fått förfrågningar på har jag faktiskt en eller två rader löshår från taj mahal. Men folk brukar säga att det inte syns på mig, löshår syns väldigt lätt på många om man inte är bra på det. det är väldigt typiskt att folk köper en meter långt löshår som är hemskt mycket längre än ens egna hår. men mitt hår är faktiskt lika långt som mitt löshår.

 Jag brukar nästan alltid plata mitt hår precis som på bilden och efteråt använder jag en olja mot friss och som är färgbevarande från matrix. Men idag har jag dock en annan frisyr och färg så jag använder inte löshåret.


Wien!


en sak är säker i alla fall, i sommar åker jag hit, till Wien. jag minns inte ens när jag var där sist, så liten var jag! det ska bli kul att träffa släkten igen och se var halva jag egentligen kommer ifrån, för det har jag alltid grubblat på. Det har känts som om en del av mig saknats.



Mina syskon badar i deras pool.



fika i trädgården.


syrran med sin gröna ormtunga.


thailand

några har kommenterat och frågat om jag ska till thailand som jag nämnde i ett tidigare inlägg. Just nu så är det bestämt att jag, ida och emma ska dit, men vi vet inte exakt när och hur länge. Jag vet inte ens om jobbet ger mig ledigt så länge.



detta foto tog jag när jag var för några år sedan i Hua Hin, Thailand, det är dessvärre det enda fotot jag har kvar eftersom allt fanns i min gamla dator som gick sönder.


i mitt vinterland



imorse var det trevligt att vakna till detta lilla vinterland utanför mitt fönster. jag drog på mig stövlarna och tog med wilma ut.



Wilma chillar på gården. Sen hittade hon en spade i sandlådan som hon sprang runt med, med mig jagandes efter sig.


the show must go on, but first some beauty sleep...



Nu säger jag godnatt till Emma och alla andra. sweet dreams everybody^^


måndag!




det började med att jag kom försent pga att tåget stod still vid centralen eftersom en tjej ramlade ihop på tåget och var medvetslös. Och värre blev det när jag kom till skolan så skulle jag klippa en kund som jag egentligen inte orkade med, men jag höll humöret uppe ändå.



sen blev det avslutningsfika och resten av dagen var helt sjukt rolig. vi drömde om Thailand och töntade oss på svenskan.


söndagsmat



Hemgjord pizza med fetaost, oliver, ruccola, mozarella ost och tomat.


mer snö och mindre regn



Igår så kom det massor av snö, vilket var ganska fint. Här går jag hem från jobbet som ni ser i bakgrunden...Det var mysigt att gå hem och höra hur skorna knastrade i den nya snön. Synd att allt är borta nu.


Jag saknar London !



En av de vackraste och coolaste städer som jag har varit i, här är vi utanför Buckingham Palace. Jag är riktigt  sugen på att sticka iväg någonstans snart igen, vi får se vart de leder mig!


MY BFF!



I fredags hade jag och min bästa vän Sandra fredagsmys, och Wilma såklart som alltid vill vara med. De var så gulliga tillsammans i min säng, hihi.


visst är den söt?



På salongen säljer vi armband också, jag köpte ett sånt här sött till mig själv :)


när kontroll blir till jobbig stress

min dag var crap. Det enda bra var att få komma hem ifrån mitt äckliga jobb. Jag mår egentligen inte bra av mitt jobb, jag trivs inte alls längre men jag är fast. jag behöver det. Ni anar inte hur mycket jag längtar efter att få vara ledig en HEL helg, det var jag inte varit sen i april. det stör mig när jag säger att jag är trött och folk inte förstår. Det är utmattande att plugga på dagarna, jobba på kvällarna och helgerna, ta hand om hunden, göra projektarbete, hinna med träningen, förbereda och öva inför gesällen, ja listan kan göras lång. jag har i princip alltid något att göra. och julen får mig att må illa, folk köper så mycket skräp och stressar för en enda sketen dag som alla verkar tro handlar om att få presenter, jag personligen skiter i om jag får en julklapp eller inte, det viktigaste för mig är att få vara ledig med familjen.

grand opening

min blogg har hittat ny livskraft och utseende, välkomna alla stamisar och nya! Från och med nu ska jag icke slarva med skrivandet...höhö. Den nya designen är skapad av min bästis sandra, a.k.a papparazziproffs..men nu säger jag godnatt för imorgon väntar stekoset och nya äventyr på donken..

RSS 2.0